Over MuSeSi

Uitzending "In gesprek met Leny" RTV Apeldoorn 7 maart (vanaf minuut 9)

Musesi staat voor Musical Selection Singers. Ons gezelschap is opgericht in 1990 door een aantal enthousiaste mensen die eens wat anders wilden dan het repertoire waar zij tot op dat moment aan gewend waren.  We zijn er trots op dat er nog steeds leden van het eerste uur lid zijn van ons gezelschap. Er is veel gebeurd in al die jaren, want beweging is vooruitgang!

Na een periode waarin wij als koor steeds meer en eigenhandig regie en choreografie invoerden, gaan wij vandaag de dag een uitdagende ontwikkeling door van koor naar muziektheatergezelschap.  Ons doel is dan ook om alle disciplines die horen bij een muziektheater voorstelling (zang, acteerwerk en regie/choreografie) in balans te krijgen op een voor ons aanvaardbaar niveau.  Wij zijn daarmee een amateurgezelschap met een ambitie om een zo hoog mogelijke kwaliteit binnen onze producties te bereiken.

 

Dit doen wij onder leiding van onze muzikaal leider Esther Linssen. Daarnaast werken we al een aantal jaar met veel plezier, samen met Yaroslav Kolpakov, onze pianist.

In onze repetities, die op maandagavond plaatsvinden, werken we met elkaar aan het samenstellen van een voorstelling. Ieder lid heeft de mogelijkheid tot het inbrengen van koorstukken, solo's duetten, gedichten, verhalen, etc. Door combinaties te maken van de diverse ingebrachte onderdelen van de leden komen we tot een kleinkunstvoorstelling die ├ęcht van de leden zelf is. Dit onder leiding  van ons Creatief team en muzikaal leider die de juiste combinaties maken en verdieping aanbrengen.

Elk voorstelling is anders door de inzet van andere onderdelen. Dit maakt dat de repeties heel dynamisch zijn en steeds vernieuwend. Van de leden wordt dan ook wel inzet en concentratie gevraagd tijdens de repetites, maar vooral plezier en geloven in jezelf spelen de grootste rol.