Muzikale leiding - Esther Linssen

Esther Linssen studeerde af in 1996 aan het Koninklijke conservatorium te Den Haag bij Diane Forlano. Ze behaalde haar diplomas Uitvoerend Musicus Opera en Uitvoerend Musicus Recital. Naast deze opleiding volgde zij lessen bij Christina Deutekom en James McCray. Kenneth Montgommery (dirigent), Gijs de Lange (regisseur), Ali ifteci (acteur, muzikant, theatermaker) en Peter Nilsson als haar coach en begeleider zijn bijzonder geweest in haar ontwikkeling als zangeres en performer.

 

Muzikaleleiding3

 

Esther werkte mee aan verschillende concertante en scenische uitvoeringen van Operas in binnen en buitenland. Zo zong zij de rol van Carmen in de productie Sacre Carmen van Opera Mosset in Frankrijk. Op haar repertoire staan Verdirollen als: Abigale in Nabucco, Lady Macbeth in Macbeth, Giselda in ILombardi, Violetta in La Traviata en Ada in Ada. Maar ook heeft zij Georgetta gezongen in Il Tabarro van G.Puccini en de Contessa in Le Nozze di Figaro van W.A.Mozart en in LittleWixen, little wixen Leos Janacek.

 

Naast opera zong zij grote koorwerken als Verdis Requiem en het Stabat Mater van Dvork.

Zij werkte als actrice/zangeres bij Toneelgroep Amsterdam, Masterclass met regisseur Gijs de Lange en het Nationale Toneel te Den Haag, Van Oude Mensen met regisseur Ger Thijs. 

Esther wilde graag theatervoorstellingen maken en als Operawoman maakte ze haar eerste solovoorstelling WAS LIJN die in verschillende theaters in Nederland te zien was in 2011-2013. Klassiek repertoire gecombineerd met teksten van haar zelf. Regisseurs: Ruut Weissman/Ali Cifteci.

Momenteel werkt ze aan een nieuw theaterprogramma met de regisseur Klaus Bertisch.

 

Naast haar werk als zangeres is Esther werkzaam als beleidsmedewerker bij De Nationale Opera, zangdocente prive en workshopleider. Als workshopleider werkt zij vanuit de visie van creative learning van de Guildhall School of Music in Engeland.